BedrijfsHulpVerlening(BHV)

Beleid
In dit beleidsstuk wordt de organisatie van de BHV beschreven. Waar gewerkt wordt vallen spaanders. Dit betekent, dat er ook op de locaties en afdelingen kans is op een ongeval.

Er zijn maatregelen te nemen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

BHV-PLAN
Met een BHV-plan toon je als organisatie aan dat je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet. Elke werkgever moet schriftelijk vastleggen hoe de bedrijfshulpverlening (BHV) is georganiseerd in zijn onderneming en welke maatregelen er zijn genomen.

Maar ook de hulpmaterialen die ingezet kunnen worden, de vluchtroutetekeningen, instructiekaarten, het BHV ontruimingsplan en een registratie van de incidenten. Het kan zijn dat je organisatie ook bijzondere risico’s heeft die opgenomen moeten worden in het BHV-plan zoals hoe gevaarlijke stoffen of brandgevaarlijke materialen worden gebruikt en opgeslagen en hoe jullie omgaan met het melden van incidenten zoals brand of lekkage.

Restrisico’s
In het BHV-plan worden ook restrisico’s benoemd. Restrisico’s worden als scenario beschreven, bijvoorbeeld “Wat te doen bij brand”. In elk scenario staat hoe de organisatie en de medewerkers (vanuit hun rol als: bedrijfshulpverlener (BHV’er), Ploegleider en eventueel zelfs de receptiemedewerker) moeten handelen.

Op deze manier is je BHV-plan ingericht volgens de richtlijn NEN8112:2017 Bedrijfsnoodorganisatie en bedrijfshulpverlening.

 
 Bedrijfsgegevens

 KAM-Specialist
 KVK: 89773381

 Social Media

Scroll naar boven